Wat te doen bij overlijden

Na het overlijden van een naaste is er géén reden om overhaast te handelen. Misschien wilt u in alle rust afscheid nemen, familie en vrienden op de hoogte brengen. Luister naar uw behoeften.

Wanneer u zover bent neemt u contact op met de dienstdoende arts, deze komt naar u toe en stelt het overlijden vast. U ontvangt van hem een verklaring van overlijden: een A- en een B-verklaring. Wanneer de arts is geweest en u de papieren heeft ontvangen neemt u contact op met Hommage Uitvaarten:

06-166 987 67. Natuurlijk is dit mogelijk op elk moment van de dag én nacht.

Ongeacht waar en óf u verzekerd bent, u kunt áltijd bij Hommage Uitvaarten terecht. Het is bij overlijden niet nodig om hiervoor contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij. Omdat Hommage Uitvaarten geen hoge overheadkosten heeft bij een uitvaart, bent u doorgaans veel goedkoper uit dan bij uw verzekeringsmaatschappij.

Ik ben er voor u

Hommage is altijd bereikbaar voor het melden van een overlijden. In samenspraak met u plannen we een moment waarop wij u bezoeken. Tijdens dat bezoek bespreken we in alle rust uw wensen. U kunt uw verhaal, verdriet en zorgen met ons delen. Er is ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen. Tijdens dit bezoek bespreken we ook de verdere noodzakelijkheden. U kunt dan denken aan de verzorging en opbaring van de overledene. Ook de keuze tussen begraven of cremeren wordt met u besproken.
Dit doen we samen, stap voor stap.
In dit eerste gesprek wordt soms ook al gesproken over de wensen van de overledene of nabestaanden ten aanzien van de invulling van het afscheid. Dit is niet noodzakelijk. Tijdens een volgend bezoek is hier voldoende gelegenheid en tijd voor. Wij bezoeken u zo vaak als u wenst en altijd wanneer u daar behoefte aan heeft. Het maken van één of meerdere vervolgafspraken is geen probleem. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Voor het organiseren van de uitvaart is voldoende tijd. Het ervaren van tijdsdruk is daarom niet nodig. Wij zijn er voor u en informeren, adviseren en inspireren u zo goed mogelijk. Wij ondersteunen u in deze intense tijd en helpen u bij het organiseren van een stijlvol eerbetoon, een hommage.

Voor u op een rijtje

  • Luister naar uw behoeften en neem de tijd die u nodig heeft
  • U neemt contact op met de dienstdoende arts voor het verkrijgen van een verklaring van overlijden
  • U neemt contact op met Hommage Uitvaarten 06 – 166 987 67
  • Er wordt een afspraak met u gepland waarin we uw wensen doorspreken en alle vragen beantwoorden
  • Voor het organiseren van de uitvaart is voldoende tijd