Uitvaart Helmond

Als iemand overleden is moet er veel georganiseerd worden. Het is dan fijn iemand aan uw zijde te hebben die kan helpen met het maken van keuzes bij een persoonlijk afscheid. Iemand die weet welke keuzes er gemaakt kúnnen worden, zodat de uitvaart uw dierbare recht doet. Omdat wij hier wonen en werken zijn wij op de hoogte van alle mogelijkheden en kennen allerlei soorten locaties en partijen die een waardevolle rol spelen bij uitvaarten in Helmond en omgeving.

Ons belang is úw belang. Uw wensen zijn onze leidraad. Door te luisteren helpen we u met het verzorgen van een afscheid dat aansluit bij uw persoonlijke situatie. 

Bij Hommage Uitvaarten komt u nooit voor financiële verrassingen te staan. We kunnen eventueel bij leven al bij u langskomen voor een oriënterende kennismaking en adviesgesprek. U ontvangt zo snel mogelijk een begroting zodat u altijd op de hoogte bent van de kosten voor de uitvaart.

Helmond heeft een aantal locaties die heel goed aansluiten bij het verzorgen van een persoonlijke uitvaart.

Mogelijkheden bij een uitvaart in Helmond

Na een overlijden is het belangrijk dat uw dierbare goed verzorgd wordt en tot de dag van de uitvaart opgebaard wordt op een plek die past bij u. Dat kan thuis zijn, maar ook mag uw dierbare bij ons in Eindhoven opgebaard worden, ofwel komen logeren, zoals wij dat liever noemen. Natuurlijk zijn er nog tal van andere mogelijkheden in Helmond en omgeving en wij kunnen u daar uiteraard over adviseren. We werken altijd met collega’s die uiterst respectvol met uw dierbare omgaan. Of dat nu gaat om het verzorgen, opbaren of vervoeren of het verblijf tot het laatste afscheid. 

Ook is er de keuze om te begraven of te cremeren. Vaak heeft men daar bij leven al over nagedacht en daar misschien zelfs met u over gesproken. Het maken van de keuze om begraven of gecremeerd te worden is niet altijd bij nabestaanden duidelijk. Dat is soms een lastige keuze. Dan luisteren we goed naar u en geven een belangeloos advies. Wilt u bijvoorbeeld later een graf bezoeken? Speelt een levensovertuiging een rol? Of hecht u er waarde aan de as van uw dierbare te bewaren of uit te strooien of de urn later te begraven?

Crematie in Helmond

Als er gekozen wordt voor cremeren kan dat in het crematorium in Helmond-Brouwhuis, maar ook in het nabijgelegen Beek en Donk is een mooi en sfeervol crematorium. Wij kunnen een intieme afscheidsceremonie verzorgen in één van deze locaties. Een samenzijn met een hapje en een drankje om uw dierbare met familie en vrienden te herinneren behoort ook tot de mogelijkheden. U bent echter niet verplicht om de afscheidsceremonie in het crematorium te houden. Om het afscheid nog persoonlijker te maken zoeken we samen met u graag naar een locatie waar u samen graag kwam of die beter bij uw persoonlijke situatie past. Er zijn veel locaties waar we een afscheid of uitvaart in Helmond of omgeving op een zeer sfeervolle en intieme manier kunnen verzorgen, denkt u bijvoorbeeld eens aan Hotel West-Ende of de Traverse. Er zijn ook verschillende plekken om een samenzijn te verzorgen, bv. Bij de Brabantse Kluis of de Kasteelpoort. 

Wanneer u de afscheidsceremonie ergens anders wilt houden is er sprake van een zogenaamde technische crematie. Dan wordt uw dierbare na de afscheidsceremonie naar het crematorium gebracht en gecremeerd in het crematorium. 

Afhankelijk van de regels kunnen er, indien gewenst, een klein aantal nabestaanden mee naar de ovenruimte van het crematorium. Na een maand kunt u de as dan ophalen, om te bewaren, bij te zetten in een columbarium/urnenmuur, uit te strooien of te begraven in een urnengraf op een (natuur)begraafplaats.

Begrafenis in Helmond

Begraven worden is een keuze die vroeger heel gangbaar was maar tegenwoordig steeds meer een keuze. Vroeger was die keus en vaak niet en werd je begraven op de begraafplaats naast je kerk of op de gemeentelijke begraafplaats. Tegenwoordig heeft u veel meer keuze en is het ook goed om een aantal zaken te overwegen. Wilt u het graf bezoeken? Wilt u het graf onderhouden? En voor hoe lang? Een geloofsovertuiging hoeft niet altijd een rol te spelen. In Helmond kunt u kiezen voor een graf op een van de begraafplaatsen in Helmond of omliggende dorpen. Wij kunnen u adviseren bij het kiezen van de meest geschikte begraafplaats.

Natuurbegraven

Natuurbegraven komt steeds vaker voor. Het is een bewuste keuze die men tegenwoordig maakt. Kiezen voor een graf met eeuwigdurende rust en volledig opgenomen te worden door de natuur. Geen grafmonumenten behalve een boomschijf en dus ook geen grafonderhoud. Ook geen graftermijnen waar je voor moet kiezen. In de omgeving van Helmond zijn verschillende mogelijkheden om begraven te worden in de natuur. Dat kan bv. op Natuurbegraafplaats Landgoed Hoeve Ruth in Vlierden of op Natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze. Op beide locaties is het mogelijk om behalve de begrafenis zelf ook een afscheidsceremonie te houden. Dat kan zelfs in de buitenlucht onder een sfeervolle tent. Dichter bij de natuur komt u niet. Ook is een sfeervol samenkomen met vrienden en familie op deze locaties mogelijk. 

Elke begraafplaats in Helmond heeft een eigen karakter. In de meeste gevallen heeft u de keuze uit een enkel graf, of een dubbel graf waarin twee mensen begraven kunnen worden. Over begraven is veel te vertellen. Wij informeren u graag en zijn op de hoogte van alle huidige regels over bijvoorbeeld grafrechten.

Karlijn is thuis in Helmond en staat u graag bij.