29 reacties geplaatst voor Piet Kramer

 1. Daan Schram schreef:

  Beste Kootje, Mark en Martien Kramer,
  Met droefheid namen wij kennis van het overlijden van Piet Kramer. Lange tijd geleden hebben we elkaar ontmoet in de studentenkerk in Eindhoven. Hij was daar voorzitter en die plaats heb ik later van hem overgenomen. Het was een plaats waar veel nieuwe contacten ontstonden, ook met studenten.
  Piet heeft mij ook gesteund bij het organiseren van een grote internationale conferentie op de grens van Universiteit en Philips. In het bijzonder heeft hij bijgedragen tot een open sfeer en dat de conferentie voor ieder toegankelijk was.
  Later kwam ik hem tegen bij het schrijven van een in memoriam over Henk Hagedoorn. Piet heeft met hem samengewerkt in de vroege jaren in een laboratorium in Geldrop waar nieuwe ontwikkelingen werden voorbereid, zoals In dit geval versnellers.
  In meer recente jaren ontmoetten we elkaar in het muziekgebouw en bij lezingen in het Academisch genootschap.
  Met hem is een vriendelijk en groot man heengegaan.
  Daan en Hannie Schram

 2. Corry Voorbij schreef:

  Ontroerd bij het overlijden van jullie man en vader. Lieve groet van Corry Voorbij
  PS: Corry woont tegenwoordig in de Hoevenakkers in Waalre. Vriendelijke groet van Hanneke Ouwerkerk, haar dochter

 3. Frans Bastiaanssen schreef:

  Lieve Cootje,
  Beste Martien en Mark,
  Wij konden helaas niet aan de uitvaartceremonie deelnemen.
  Omdat wij van een jongere generatie zijn, hebben Dini en ik, Piet en Cootje pas na mijn pensionering van Philips, bij G82 en de Veteranen leren kennen.
  Wat had ik graag met Piet gewerkt. Piet, die wars was van onzinnige vorm en altijd voor de inhoud ging.
  We zullen hem missen bij de Veteranen, waarvan hij oorzakelijk oprichter was en waarop hij zovele jaren met inhoudelijke scherpte en humor, zijn stempel heeft gedrukt.
  We wensen jullie veel sterkte bij het verwerken van het verlies van jullie echtgenoot en vader.
  Namens het bestuur van de Veteranen
  Frans Bastiaanssen

 4. Renée en Kees van Uijen schreef:

  Lieve Cootje, beste Martien en Mark,
  We konden helaas niet fysiek bij de afscheidsdienst van Piet zijn, maar hebben die on-line gevolgd. Na 33 jaar elkaars overburen te zijn geweest, en nog langer Philips-collega’s, zullen we Piet erg gaan missen. Het nauwere contact de laatste jaren was erg plezierig.
  We wensen jullie veel sterkte bij het verlies van jullie echtgenoot en vader.
  Renée en Kees van Uijen

 5. Filosofie groep Sleeuwijk schreef:

  Namens alle leden van onze filogroep wil ik de condoleance overbrengen aan de familie nu Piet is overleden.
  Wij hebben Piet gekend als een zeer erudiet mens en dankbaar herinneren wij ons zijn goede en specifieke bijdrage.
  Hij zal nog vaak gememoreerd worden!

  Namens de groep, Gemma van der Zwaan

 6. Marlies Hummelen schreef:

  Lieve Mark, Martien en tante Co,
  Wat droevig, weer een oude eik omgevallen. Ik heb levendige herinneringen aan oom Piet, vooral aan de gezamenlijke vakanties met jullie en ons gezin op Vlieland. Ik herinner me zijn stem, schallende lach en humor, vooral in de een-tweetjes met mijn vader als ze weer eens nijver spijkerden aan het Prof. dr. W.M.H. Hummelen-pad over het duin. Later zagen we ze beiden nog regelmatig bij mijn ouders. Ik vond het indrukwekkend om te horen hoe oom Piet tot op het laatst thuis voor tante Co heeft gezorgd. Mijn moeder is helaas niet meer in staat om een dienst als deze te volgen, maar we zullen haar er zeker over vertellen. Heel veel liefs en sterkte voor jullie alle drie,
  Marlies Hummelen

 7. willie roncken schreef:

  Beste Cootje en familie,
  Op deze wijze wil ik jullie ook namens de leden en het bestuur van het AG condoleren met het overlijden van je man en vader van de kinderen.
  Ik denk niet dat ik hem ken via het AG, maar jou des te meer. Heel veel sterkte wil ik je wensen om de komende tijd goed verder te kunnen gaan en ik hoop dat mooie herinneringen je daarbij kunnen helpen.
  Veel liefs, Willie Roncken en het bestuur van het AG

 8. jos en Yvonne Schulte schreef:

  Beste Familie Kramer

  We wensen jullie heel veel sterkte in deze moeilijke dagen.

  Jos en Yvonne Schulte (buurtbewoners Jan v Scorellaan nr 13)

 9. Paul van Schendel schreef:

  Geachte familie Kramer,
  ik ken Piet enkele jaren sinds ik lid werd van G82. Ik ben tijdens bijeenkomsten meerdere malen met hem in gesprek geweest en was onder de indruk van zijn scherpe geest ondanks zijn hoge leeftijd. Hij hield ervan in het gesprek uit te dagen om het onderste uit de kan te halen. Hij was een bijzonder mens. Ik wens de familie veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.

 10. Reinout W Wiers schreef:

  Lieve tante Cootje, Mark, Martien en andere familieleden,

  Oom Piet was voor mij een aangetrouwde oom, maar wel met een echt oom-gevoel, we kunnen wel spreken van een voorbeeldige oom. Geïnteresseerd en enthousiast, met gevoel voor humor. Altijd een genoegen om hem te zien bij familiebijeenkomsten en bijzonder was ook om een praatje over mijn onderzoek te geven in zijn oude Philips-groep, die tot voor kort nog steeds bij elkaar kwamen om onderzoek en andere interessante dingen te bespreken. Ik koester de mooie herinneringen.

  Reinout

 11. Jozien en Wouter Teer schreef:

  Geachte familie Kramer, lieve Cootje,
  Wij zijn dochter en zoon van Kees en Jopi Teer, die helaas beide zijn overleden. Wij willen ons zeer welgemeend medeleven tonen met het overlijden van Piet. Hij en Kees waren trouwe vrienden, collega’s, partners in cabaretvoorstellingen en Piet sprak treffende en emotionele woorden op de uitvaart van Kees. Dit heengaan heeft ons erg overvallen. Wij zullen zijn scherpe blik, zijn betrokkenheid en humor missen. Wij wensen Cootje en u allen veel sterkte in de komende tijd en zullen onze herinneringen aan Piet blijven koesteren.
  Met veel groeten, Jozien en Wouter

 12. Elzeline van Vulpen schreef:

  Lieve Cootje, Mark en Martien
  Zag het bericht van het overlijden van Piet en meteen was Ik terug in mijn jeugdjaren waar jullie bij tijd en wijle aanwezig waren , als vrienden van mijn ouders, Janny en Ab van Vulpen.
  Op verjaardagen en andere gelegenheden waren wij als kind getuige , soms stiekem omdat we al in bed hadden moeten liggen , van de vrolijkheid en (heftige ) gesprekken die jullie met elkaar als oud studiegenoten en vrienden met elkaar deelden . Voor ons hoorden jullie bij verjaardagen .En later hoorden wij de verhalen over de bijeenkomsten van het academisch genootschap. We hebben elkaar voor het laatst gesproken op de begrafenis van Ab en dat is bijna 12 jaar geleden.
  Wens jou en jullie zonen een mooi afscheid morgen en veel sterkte de komende tijd.

  Liefs , Elzelien van Vulpen

 13. Mark de Haan schreef:

  Lieve Tante Cootje, Mark en Martien,

  Een gedicht van Bert Schierbeek las ik laatst en ik vond het wel passen bij hoe ik mij “Oom Piet” ( wij mochten oom zeggen ) herinner:

  maar we zouden niet vergeten dat
  we hebben gelachen, gelachen hebben
  we veel en dat zal ik niet vergeten
  want we hebben gelachen en veel hè?
  en dat zullen we nooit vergeten
  omdat we zoveel gelachen hebben en dat
  niet vergeten gvd wat hebben we gelachen
  en niet en nooit vergeten dat we zo
  hebben gelachen omdat we samen waren
  en zoveel gelachen hebben dat we
  het nooit zullen vergeten

  Zo was het eigenlijk altijd: humor, verhalen, opscheppen, speeches, zingen ( de Parelvissers ) etc., maar altijd veel gelachen !
  We zullen hem missen, maar nooit vergeten.

  Mark de Haan

 14. Henk de Graaf schreef:

  Beste Cootje, Mark en Martien
  Hierbij wil ik jullie condoleren met het overlijden van Piet.
  Aan de gezamenlijke tijd in de kerkenraad bewaar ik goede herinneringen. In een soms moeilijke periode was het goed te luisteren naar zijn weloverwogen mening. Deze werd vaak vergezeld van een vleug humor, wat voor een glimlach zorgde.
  Tot een paar jaar geleden was het een vast ritueel om op zondagochtend in de kerk om 9.50 uur de zaken van de week van een gekruid commentaar te voorzien. De preek was niet altijd meer nodig.
  Ik wens jullie dinsdag een troostrijk en veel sterkte daarna met alles wat dan weer op jullie afkomt.
  Met hartelijke groet, mede namens Irene,
  Henk ede Graaf

 15. Pieternel Spaa schreef:

  Beste Tante Cootje en zonen,

  Met groot verdriet hebben wij vernomen dat Sinterklaas niet alleen niet bestaat, maar dat ook onze Sinterklaas nu helaas zelfs overleden is.

  Oom Piet hoorde bij de vriendenkring van onze ouders. Oom Piet had een stevige, kenmerkende stem die diep gezag inboezemde. Maar als je goed luisterde naar wat hij te zeggen had klonk daarin altijd de warme belangstelling door voor de medemens.

  Het feit dat hij elk jaar zeer goed voorbereid het Sinterklaasfeest in de familie opluisterde was voor ons een vanzelfsprekendheid. Hij begon daar, als wij het ons goed herinneren, altijd met een gedicht en daarna kregen jong en oud de beurt om bij Sinterklaas te komen. We werden allemaal zeer serieus toegesproken. Het heeft ons gevormd en de herinneringen daaraan zullen ons altijd bijblijven.

  Dank je Oom Piet voor die mooie herinneringen, en dank ook Tante Cootje voor het toevallig binnenkomen wanneer Sinterklaas en Piet er waren.

  Oom Piet maakte voor ons later deel uit van de hechte vriendenkring van onze ouders. Natuurlijk was hij er op feestelijke momenten, maar hij was er ook bij op droevige dagen.
  We zullen deze markante man missen.

  Wij wensen jullie sterkte in deze moeilijke dagen,

  Kinderen Spaa

 16. Daan van Dijk schreef:

  Beste Mark en Martien, van harte gecondoleerd. Ik wens jullie veel sterkte (in de voorbereiding van) a.s. dinsdag. Helaas ben ik sinds kort woon- en werkachtig in Duitsland, en kan ik daarom niet bij de uitvaart zijn. Ik herinner me de vele speeches van Piet, die hij tijdens de familiedagen heeft gegeven; dat was altijd een bijzonder moment.

 17. Jaap van den Herik en Letty Raaphorst schreef:

  Lieve Cootje,
  Beste Mark en Martien,
  C.G.B. iungit nos amicitia et est carmissima
  C.G.B. delectat nos laetitia et est gratissima
  eadem debet manere nobis laudanda
  semper vivat cuius gloria crescat per tempora nota clarissime.
  Deze vier regels hebben ons blijvend verbonden.
  Zij waren de basis van onze vriendschap.
  Overal waar wij elkaar tegenkwamen speelden zij een rol.
  Eigenlijk begon onze samenwerking in het Bestuur van het Riks (Maastricht)
  met Eddy de Haan als voorzitter.
  Het was prachtig om te zien hoe kunstmatige intelligentie ons verbond via
  de Universiteit Maastricht, de provincie Limburg, Shell, en Philips,
  met links naar de AWT en de WRR.
  Onze links vertrokken vanuit het Marnix (Rotterdam) en liepen via
  de VU (Lycias en Cato) naar Cootje en Letty.
  Rembrandtlaan 1 staat in mijn geheugen gegrift als cenrtrum van alles.
  Alleen bij hele grote feesten moesten wij uitwijken naar grotere ruimten
  en daar “huurde” jij Eddy in als onovertrefbare ceremoniemeester (succes verzekerd).
  Piet, heel veel dank voor alles wat we samen mochten doen, voor alles waar je me
  introduceerde, en voor het oprichten van Club ’82, Club ’86 en Club ’89 (je ging maar door),
  en voor de lezingen die ik voor hen mocht geven in jullie open huis RL1.
  Trots was je toen Cootje promoveerde.
  “Neen”, zei je “Jaap, ik was niet trots, ik was gewoon blij, heel blij.”
  Trots waren jullie op Mark en Martien toen zij hun stappen
  in de maatschappij gingen zetten. Cootje en jij waren toen oprecht blij.
  Na de kamelentocht in Afrika, waarvan intieme vrienden
  op de hoogte gesteld werden via een prachtige foto, vertelde je: dit is uniek want ik geloof
  niet dat er ooit nog een tweede foto van deze soort verstuurd zal worden.
  In ons laatste telefoongesprek van dit jaar vertelde je me: het gaat niet goed met mij en ook niet met Cootje. Maandag 4 oktober werd het eerste deel van je zin bewaarheid.
  Je leeft niet langer onder ons, je leeft voort in onze gedachten.
  Letty en Jaap wensen Mark, Martien en Cootje veel sterkte met het dragen van dit verlies.
  Namens ons zal Letty aanwezig zijn, en Jaap zal om 11.00 uur zijn werk neerleggen
  om met zijn hoofd bij jou te zijn.

  In oprechte nagedachtenis aan een echt mens
  die veel aan de maatschappij heeft gegeven.

  Jaap van den Herik en Letty Raaphorst

 18. Aline de Haan schreef:

  Lieve tante Cootje en beste Mark en Martien,
  Wat verdrietig dat Piet is overleden.
  Oom Piet en tante Cootje waren voor ons kinderen de Haan hele belangrijke vrienden van onze ouders. Toen mijn ouders nog in Amsterdam woonden kwam Piet heel vaak s’avonds langs en maakten ze veel pret vaak onder het genot van zelf gestookte borrels. Verder kwamen jouw ouders altijd met 5 december bij ons en was jullie vader de leukste Sinterklaas ooit. Mijn ouders waren er dol op om mooie feesten te geven maar een feest was niet compleet zonder een act van Piet: dat kon hij zo geweldig goed op een droge manier kon hij de meest bizarre grappen maken.
  Mijn vader en hij waren eigenlijk altijd grote maten trokken veel op: het werken op het Nat Lab natuurlijk, maar ook samen zeilen en samen golfen.
  Toen mijn vader in 1999 die zware hersenbloeding kreeg belde hij mij op en was zo lief, dat zal ik nooit vergeten.
  Ik denk aan jullie en wens jullie heel veel sterkte met dit grote verlies.
  Aline de Haan

 19. Rineke Otte schreef:

  Van harte mijn medeleven, Cootje.

 20. Cootje en Peter Kenemans schreef:

  Lieve Cootje,
  We hebben elkaar vaak gezien bij feest en verdriet van Hetty en Wim Hummelen.
  Nu zag ik in Trouw dat Piet is overleden.
  We condoleren je van harte met dit verlies.
  We wensen je veel troost van famille en vrienden.
  Hartelijke groet, mede namens Peter,
  Cootje Kenemans-Hummelen

 21. Eef Verbrugge-Bos schreef:

  Beste Cootje, beste zonen van Cootje en Piet,
  Van 1951 tot 1961werkte ik, samen met … de Ridder, Anne de Beer en Harry Booy, onder leiding van Piet in het Natuurkundig Laboratorium van de VU. Piet deed met onze hulp het experimenteel onderzoek dat de basis van zijn proefschrift vormde.
  Ik heb veel aan Piet te danken want ik heb heel veel van hem geleerd: efficiënt werken, problemen relativeren en die met creativiteit en humor aanpakken.
  Bovendien deed Piet veel denkwerk aan het ontwerp van een nieuw kerkgebouw in Buitenveldert. Daarmee was hij een voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid.
  Toen ik met mijn studie natuurkunde stopte, gaf Piet me een waardevol advies: op zijn aanraden werd ik bibliothecaresse in een bedrijfs-laboratorium, waar ik goed op mijn plaats was.
  Nu jullie afscheid moeten nemen van Piet wens ik jullie veel sterkte; speciaal komende dinsdag zal ik een kaars voor Piet aansteken en ook één voor jullie.
  Vrede en alle goeds voor jullie,
  Eef Verbrugge-Bos

 22. Burghouts schreef:

  Van harte gecondoleerd.Ik heb Piet een tijdje meegemaakt in de AWT, waar ik niets te zoeken had, maar hij de onomstreden voorzitter was. En natuurlijk ook bij de Leestafel.Als hij binnenkwam was er altijd even een respectvolle stilte voor de voorzitter. Een groot man!!!

 23. Herma Ferdinandusse schreef:

  Lieve Cootje, Beste Mark en Martien,

  Las vanochtend de droevige aankondiging in de krant van het overlijden van je lieve Piet en jullie vader.
  Mijn innig medeleven. Denk met veel plezier terug aan de “goede oude tijd” die wij mochten beleven. Reizen, ontelbare schouwburg bezoeken en vele “ nazitten” onder genot van een glas wijn.
  Wens jullie heel veel sterkt dinsdag. Kan helaas niet aanwezig zijn. Ben niet meer mobiel.
  Nogmaals veel sterkte en lieve groet,
  Herma Ferdinandusse

 24. Johan Steketee schreef:

  Beste Cootje,
  Van harte gecondoleerd met het verlies van Piet. Af en toe hoorde ik nog wel van jullie door Coby Sijbrandij. Zij moest vorig jaar Theo missen door Corona. Op onze leeftijd kun je elkaar eigenlijk niet missen. Ik heb dat jammer genoeg al twee keer mee moeten maken. Dat gemis gaat eigenlijk nooit meer over. Sterkte.
  Johan Steketee

 25. Daan Kloppenburg schreef:

  Beste familie Kramer,
  Hartelijk dank dat U mij deelgenoot wilde maken van Uw verdriet!
  Het is mij een behoefte U te vertellen van de heerlijke jaren die ik had als jonge knaap in de trein naar het Marnix-Gymnasium in Rotterdam en later als medelid van de Oratorische Vereniging LYSIAS in Amsterdam. Wat mocht ik veel leren van Piet !!
  Wat zullen jullie hem missen. Vooral Cootje!
  Dat de Getrouwe jullie allen troosten moge is mede namens mijn vrouw Sarian onze innige wens!!
  Daan Kloppenburg .

 26. piet bongaerts schreef:

  Beste Cootje, Mark en Martien,

  Heel veel sterkte gewenst bij het overlijden van Piet.
  Ik heb heel goede herinneringen aan hem – hij was directeur van het Philips Nat.Lab. toen ik daar ook werkte (zij het natuurlijk op een ander terrein en een ander niveau) en later waren wij beiden ook lid van de Sociëteit Waalre, waar wij af en toe nog oude herinneringen konden ophalen.
  In boeken over het Nat. Lab. en A.S.M.L. wordt zijn naam nog in heel gunstige zin genoemd.
  Moge hij rusten in vrede.

 27. Gonnie Liebe schreef:

  Mark en Martien
  Gecondoleerd met het verlies van jullie vader. Hij was een zeer aardige, geestige en intelligente man. Ik heb altijd prettig voor hem gewerkt. Verder zijn we (jij en Cootje) al vele jaren met plezier lid van Gezelschap ‘ 82.

  Helaas kan ik wegens ziekte niet bij de uitvaart aanwezig zijn, wat mij enorm spijt.

  Heel veel sterkte

  Gonnie

  Gonnie Liebe

 28. Nico Geleijnse schreef:

  Van harte gecondoleerd!
  Piet nam een betekenende plaats in binnen ons dispuut.
  Hij blijft in mijn herinnering als eloquente spreker, vol humor en zelfspot.
  Een kleurrijk mens is met hem ons ontvallen.
  Sterkte en troost toegewenst!!

 29. Jan van den Biesen schreef:

  Met het verlies van deze markante man als echtgenoot en vader wil ik u allen mijn deelneming betuigen. Hij heeft op mijn loopbaan een grote invloed gehad omdat hij mij zeer gestimuleerd heeft om in 1986 ja te zeggen op een aanbod voor een uitwisseling van een jaar tussen twee onderzoekers van Philips Research en de Central Research Laboratories van Hitachi bij Tokio. Ik herinner me nog een kort gesprek dat ik hierover met hem had in de lift van gebouw WB dat uiteindelijk mede de doorslag heeft gegeven om te gaan. Mijn jaar in Japan werd een fantastische ervaring.
  Heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Jan van den Biesen

Teken dit condoleanceregister

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.