76 reacties geplaatst voor Hanneke van den Boomen

 1. Tijs van den Boomen schreef:

  Hoe oud zal ik geweest zijn? Ik schat een jaar of acht, negen en ik kreeg paardrijles van Hanneke, al was het eigenlijk ponyrijles.
  Braaf draaide ik rondjes in de bak in Luyksgestel, tot ik ervan af kukelde.
  ‘Terug d’r op,’ zei ze meteen. En toen ik haar verschrikt aankeek: ‘D’r op, anders blijf je altijd bang.’
  Bijna een halve eeuw later moet ik nog regelmatig denken aan deze levensles van mijn frank-en-vrije nicht Hanneke.

 2. Eric van Donkersgoed schreef:

  Wat een mooi afscheid van Hanneke afgelopen woensdag.
  Het geheel was helemaal in de sfeer van de mens die ons veel te vroeg verlaat.
  Het was fijn je te kennen Hanneke!
  Om met je te communiceren, af en toe discussiëren en om met je samen te spelen in o.a. Plu projecten.
  Mooi ook dat je mijn dochter Luce leerde drummen bij de absoluut unieke workshops; het werd later de gitaar voor Luce maar de basis beginselen van muziek maken met elkaar werden daar door jouw bijgebracht. Je had dat door als geen ander!

  Karien, veel sterkte en liefde toegewenst, het zal ongetwijfeld tijd vergen om te wennen aan het leven zonder je geliefde en zonder deze bijzondere mens..

 3. Anne dijkstra schreef:

  Heel veel sterkte, een groot gemis.!

 4. Thomas Ritzen schreef:

  Het is ongelofelijk mooi hoe passioneel Hanneke door middel van muziek een brede groep: jong/oud heeft geïnspireerd. Ik koester de herinneringen die ik heb aan de kinderjaren met bandcoaching: ze heeft me meer geleerd dan muziek maken

 5. Ine Berkers en Frederiek Thomassen schreef:

  Lieve Karien,
  Wij wensen je heel veel sterkte met het verlies van Hanneke. Het was een bijzonder mens, fijn om haar gekend te hebben.
  Liefs, Ine en Frederiek

 6. Louis Goossens en Marjanne van Wendel schreef:

  Lieve Karien,
  Altijd kruisten jullie wel ons leven.
  Meestal op hele fijne gelegenheden, een terrasje of een muziekgebeuren of Wilhelmina.
  Altijd was er meteen het gevoel van acceptatie en samen er een leuk moment van maken.
  We hebben op deze manier (in ik denk 2015) Pigna samen mee gemaakt.
  Ik deed daar mee in een voorstelling “de karavaan van Eindhoven” en we hebben een heel fijne tijd met elkaar gehad.
  Zeer regelmatig denken we aan die tijd, want in onze huiskamer hangt een schets van Hanneke, die ze gemaakt heeft van de Try-out op het Wilhelminaplein. Deze heb ik van Marjanne voor mijn verjaardag gekregen. Hanneke was een heerlijk creatief mens en een schat, die van de gebaande wegen af durfde te wijken!
  Lieve Karien, houd je sterk zonder Hanneke.

 7. Gerbrand van den Boomen schreef:

  Lieve Karien,
  De laatste keer dat ik jullie beiden gezien en gesproken heb was op het afscheid van oom Gerard, waar Hanneke nog zo mooi op een bijzonder blaas/draai instrumentje gespeeld heeft waarvan ik helaas de naam vergeten ben. We hadden als nicht en neef niet heel veel contact, maar de momenten dat we elkaar ontmoetten en spraken waren altijd warm en dierbaar. Wat een verdriet en gemis dat Hanneke er nu niet meer is, ik wens je heel veel sterkte en liefde.
  Kus,
  Gerbrand

 8. Janet Gilbert schreef:

  Ik heb Hanneke leren kennen bij Muzikanten Vereniging Paraplu. Ik heb vele jaren kunnen aanschouwen hoe Hanneke vele kinderen van de leeftijd 6 of 7 jaar tot ik geloof 14 jaar
  je jonge mensen kunt begeleiden, opleiden, stimuleren en helpen om creatief te zijn in de muziek. Eigen numbers schrijven, eigen composities maken en optreden. Het was een genot om te zien hoe deze kinderen genoten van de muziek. Het heeft goed gewerkt en niet alleen omdat kinderen er heel veel plezier in hadden maar sommige zijn hede ten dagen bekwame muzikanten.
  Ik heb een keer mee mogen doen in Hanneke’s versie van Jesus Christ Superstar. Ik was nerveus in het begin dat ik de rol niet aankon. Nou dat was snel over, bij Hanneke voelde ik me totaal op mijn gemak. Het was geweldig om te doen.
  Ze maakte ook schilderijen en tekeningen weer helemaal “eigen” en ze componeerde eigen muziek.
  Zou zou ik nog een tijd door kunnen gaan maar kortom, Hanneke vond ik een “puur” mens, zonder enig opsmuk, altijd eerlijk en oprecht. Ik heb veel bewondering voor haar en gelukkig heb ik dat een tijd geleden toen het nog best goed met haar gingen het tegen haar kunnen zeggen. Ik zag ze bij vrienden zitten en de woorden kwamen totaal ” out of the blue” uit mijn mond.
  Ik zal je niet vergeten Hanneke. x

 9. Wilko van kempen schreef:

  Beste Karien,

  Gecondoleerd met het overlijden van Hanneke. Ik wens je veel sterkte en kracht in deze moeilijke tijd.

  Je lievelingscollega,
  Wilko van kempen

 10. Mieke Pol schreef:

  Lieve Hanneke,
  Je bent veel te vroeg uit het leven weggerukt. Maar wat heb je ons en Eindhoven veel gegeven, dat is zo bijzonder. Dank daarvoor! Met als toegift een prachtig afscheid gisteren in de Paterskerk. Je blijft me inspireren!

  Lieve Karien,
  Wat zal je haar missen. Je zei het zo mooi: jouw hart is nu haar huis. Daar zal ze blijven en gekoesterd worden. Heel veel sterkte!

  Liefs, Mieke

 11. Yvonne Daemen schreef:

  Lieve Hanneke,

  Wat een vreemd en verdrietig idee dat je er niet meer bent… Ik kan er nog niet goed bij. Helaas kon ik de dienst alleen online volgen vandaag, maar het was alsnog een prachtig en indrukwekkend afscheid. Wat een mooi mens!

  Na een aantal jaren op de muziekschool had ik op mijn 12e eigenlijk besloten dat ik nooit meer muziek ging maken. Gelukkig eisten mijn ouders dat ik, voordat ik die beslissing mocht maken, eerst één maand moest meedoen bij jouw kinderbands bij Paraplu. Al na 1 repetitie, waarin je mij meteen in het diepe gooide en ik een dwarsfluitsolo moest improviseren (dat is me altijd bijgebleven), was ik verkocht.
  De hele setting van de bandcoaching en alle mensen die daarbij hoorden, het vormen van je eigen band, het muziek maken vanuit jezelf en vooral ook samen met anderen. Maar ook de lange en gezellige avonden bij Plu, in de kroeg of bij jullie thuis, de ‘hippe sjit’ feestjes, alle optredens en projecten, de gesprekken en discussies, de gelijkwaardigheid en eigenheid. Het zijn allemaal dingen die me altijd bijblijven en die mij gevormd hebben tot wie ik nu ben. Dat draag ik mee en ik hoop dit ook weer door te geven aan mijn eigen kinderen.
  Bedankt voor dit alles Hanneke!!

  Lieve Karien, ik wens je alle kracht toe om verder te gaan, met Hanneke in je hart en in dat van alle mensen om jullie heen.

  Veel liefs, Yvonne

 12. Carla Beelen-Koelen schreef:

  Karien,
  Kom net terug van Hanneke’s afscheidsdienst en ben nog steeds zeer onder de indruk.
  Ook al kenden wij elkaar niet zo goed, ik heb intens met jullie meegeleefd.
  Hanneke was een mooi mens en ik hoop dat ze nog lang in je hart mag wonen.
  Heel veel kracht Karien om dit gemis te kunnen dragen.

  Liefs Carla❤️

 13. Marlien Jansen schreef:

  Lieve Hanneke, bedankt voor de muziek in mijn jeugd en daarna. Karien, ik wens je heel veel sterkte met dit grote verlies. Liefs Marlien

 14. Edwin en Marjo van Kessel schreef:

  Voor ons voelt het als waardevol dat we Hanneke hebben leren kennen. Wij wensen, voor allen die achterblijven, veel sterkte toe.

 15. Margot schreef:

  Lieve Karien,
  Heel veel sterkte met het verlies van Hanneke. Nu en ook de komende tijd. We denken aan je! Margot

 16. Nils van der Slikke schreef:

  Hee Hannes,

  Ik ga je gvd missen. Je hebt zo veel gedaan voor wie ik geworden ben als muzikant. Je hebt niet alleen aan mij doorgegeven hoe je muziek maakt van uit jezelf, hoe je samen speelt en dat muziek maken stoer, grappig, leuk, zwaar, gezellig en nog veel meer kan zijn. Je hebt me ook geleerd hoe ik dat kan doorgeven. Ik ben iedere week bezig met de “Gehannes” methode en om datzelfde plezier door te geven aan mijn leerlingen. Hoe te praten voor dat je leert schrijven.

  Dank je!

  Karien,

  Bedankt ook voor jou. Ik hoop dat je steun vind aan iedereen vandaag. Ik vind het verschrikkelijk dat ik er niet bij kan zijn. Ik had je graag geknuffeld en met iedereen daar afscheid genomen. Ik zal meekijken en hopelijk er zo toch een beetje bij zijn.

  Liefs Nils

 17. Katjana en Edwin schreef:

  Beste Karien en familie.
  Heel veel sterkte met het verlies van Hanneke.

 18. Katja van der Heijden schreef:

  Lieve Hanneke,

  Er zijn dingen die ik nu denk
  …. maar dat kannie….
  nie meer….helaas…

  Dankjewel voor de mooie liedjes, de mooi gesprekskes in ons ouw kafeeke
  en jouw…. en in een adem zeg ik dan jullie…. enthousiasme en creativiteit.
  Altijd in voor een geintje of praatje
  altijd klaarstaan…..

  De laatste carnavalsfoto die ik van jullie beiden heb mogen maken ga ik samen met alle mooie herinneringen koesteren ❤️….
  Ik zie jullie nog bij de Urste Lampegatse Vrouwkes Zitting aankomen met de platenspeler….. voor als er geen muziek zou zijn….. lol
  En hoor die tonprater nog vragen waar jouw man was….. tja, dat jouw grote liefde naast je zat… dat had die niet verwacht… we stikten van het lachen, hij niet….

  Dank voor alles mooi Vrouwke
  Ik hoop dat je hierboven door kunt gaan met de wereld mooier kleuren 🌸
  We gaan je missen

  Katja
  Arold en Adjes Links en Rechts

 19. Nienke van den Nieuwenhof schreef:

  Lieve Karien,
  Ik vind het zo enorm verdrietig dat Hanneke is overleden. In mijn herinnering waren jullie altijd samen. Ik zie jullie samen voor me, lopend vanuit huis richting t plein of samen aan de bar. Hanneke leerde me te doen wat ik leuk vond (zingen ook al had ik geen talent) en te durven als onzekere puber. Zoals ze dat destijds bij heel veel kinderen heeft gedaan. Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat je kracht vindt in alle herinneringen. Liefs Nienke

 20. Edwin van de Weijdeven schreef:

  Wat hebben we mooie dingen gedaan het was te Moeilijk en toch was niks te Moeilijk. De Lampegatse carnaval een alternatieve impuls gegeven met onze CD’s van Eindhoven Goedkoper. Nummers van de CD die klassiekers zijn geworden zo ben je er toch elk jaar weer bij! Ook je enorme inspanningen voor de carnavals mis. Het moest altijd beter en perfecter, maar het resultaat mocht er zijn. De herinneringen en de muziek blijven!

  Dank je wel Hanneke!

 21. Laurus, Miki en Yuelin schreef:

  Hannekes humor, tekeningen, muziek en oprechte aandacht zullen we ons altijd blijven herinneren.
  Een afscheidsborrel met allemaal volwassenen, waarbij Hanneke aandacht had voor Yuelin en ze samen gingen tekenen… Waarschijnlijk komt het daardoor dat Yuelin op reis een notitieboekje mee wil!
  Natuurlijk de hit Dingendiegedenkt, die we alledrie kunnen meezingen ook al houden we niet van Carnaval…
  De mooie tekeningen van Hanneke aan de muur…

  Lieve Karien, wat een gemis. Heel, heel veel liefs, knuffels en sterkte!

 22. Mindy en Hans schreef:

  Dauw nie zu…..
  D.I.D.
  Carnaval (je hebt mij geleerd hoe carnaval gevierd moet worden, bedankt voor dat, Mindy)
  Paraplu
  Kinderworkshops/bandcoaching
  Jesus Christ Superstar (in de Berlage)
  Wilhelmina(plein) gezellig borrelen met discussies over alles en nog wat (in het Nederlands en in het Engels)
  Altijd een scherpe, duidelijke mening maar altijd ruimte voor andere meningen

  Dit is een kleine greep van onze herinneringen aan Hanneke. We gaan haar enorm missen.
  Lieve Karien, Erik en Willeke, heel veel sterkte gewenst.
  Hanneke, het ga je goed!
  xoxo
  Mindy en Hans

 23. Marie-Louise van den Molengraft Moeder Van Jane Murray Cramm schreef:

  Als ik aan Hanneke denk dan denk ik Karien, De Paraplu en natuurlijk Don’t Duck het bandje waar mijn dochter Jane deel van uitmaakte, en de Spears. De optredens van Hannekes Bandjes in Berlage, op de markt in Eindhoven, Café Wilhelmina, en op het Wilhelminaplein. Elke keer geweldig om te zien, de liefde en inzet voor haar kinderen, haar bandjes en al wat ze nog meer deed om “De Paraplu” hoog te houden. Haar gezellige lach een avondje bij ons thuis samen met Karien heerlijke babbels en gezellig aan een fles wijn. Met trots ingeschonken in de pas aangeschafte erg dure grote rode wijn glazen. Hanneke vond ze supermooi en gaandeweg de avond rolde het glas van Hanneke over de tafel en op de grond maar was niet kapot te krijgen het glas bleef wonder boven wonder heel! En zo blijft Hanneke bij ons, in onze gedachten altijd aanwezig en heel. Lieve Karien en nabestaanden, veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 24. Cissie van der Zanden schreef:

  Hanneke,

  Als moeder van mijn inmiddels al ver volwassen zoon, wil ik je nog bedanken. Zijn muzikale toekomst heeft bij jou een start gemaakt. Mede door jouw hulp, werd het mogelijk om van zijn hobby een vak te maken. Ook al ligt de creativiteit nu op een ander vlak. Jullie zijn contact blijven houden, ik weet dat je belangrijk voor hem was. Als moeder gun je je kind zo’n fijne en bijzondere contacten. Te vroeg hebben jullie afscheid van elkaar moeten nemen. Dat geldt al helemaal voor Karien. Voor jou speciaal Karien, heel veel sterkte met dit grote verlies van je liefhebbende vrouw. Zo ook veel sterkte voor familie en vrienden van Hanneke.

  Cissie

 25. Steven en Marjan Bressers schreef:

  Lieve Karien,
  Wat een gemis en wat een verdriet!
  Als ik aan Hanneke denk, denk ik meteen aan de heerlijke discussies die we konden hebben over een uitgebreid scala van onderwerpen. Of het nu ging over Religie, Carnaval of natuurlijk over Muziek. Hanneke had altijd een eigen, originele en stevige mening paraat maar had daarbij ook zeker oog en oor voor andere geluiden. Hanneke was gewoon een geweldig mens.
  Ik hoop dat jouw lieve Hannes inderdaad aan die geweldige reis is begonnen en ik wens jou heel veel sterkte de komende tijd. Tot gauw!
  Steven en Marjan

 26. Susan Scheepstra schreef:

  Goh Hanneke, Toen ik je leerde kennen, 40 jaat gelen was je een stoer klein wijffie. Je bent steeds krachtiger en gedrevener geworden, vooral in het mensen laten geloven dat ook zij muziek konden maken. Zo weet ik nog het “bandje” waarin ik saxofoon speelde. Steeds dezelfde akkoorden (om gek van te worden) maar ik voelde me wel muzikant.
  Lieve Karien en verdere nabestaanden, heel veel sterkte bij het een plek geven aan dit gemis. xxx

 27. Thijske den Ouden schreef:

  Hallo nabestaanden van Hanneke,
  Allereerst gecondoleerd met dit grote verlies!
  Hanneke heeft jarenlang Teun (basgitaar)
  En Anne (keyboard) Vleeshouwers begeleid bij Paraplu.
  Ze hebben zoveel geleerd ,zeg muziek schrijven en zelf teksten maken. Ze hebben hier nog steeds plezier aan.
  En dan de optredens bij Wilhelmina.

  Bedankt en jammer dat je de wereld al zo snel moest verlaten.
  Thijske den Ouden

 28. Frank Rijnders schreef:

  Dag mooi mens….

 29. Gerry en Paula Dubé schreef:

  Hanneke, you were a force of nature!

 30. José en Peter schreef:

  Hanneke van de bandcoaching, waar mijn kinderen de allerbeste jeugd- en muziekherinneringen aan hebben. Lessen en vrienden voor het leven.
  Hanneke van het eindeloos discussiëren, over alles, variërend van de Amerikaanse indianen tot en met energieproblematieken en de ergernis aan eigenwijze en domme mensen.
  Hanneke van de zorg en waardering voor Thei en (nog te kort geleden) haar broer!!
  Hanneke van de Tour met Thei, de haiku’s, de impressies, de tekenboekjes, de muziek, de carnavalsmissen, de ongelooflijke creativiteit.
  Hanneke van Karien.
  Godsamme, wat gaan we je missen!!

 31. Liesbeth Straver schreef:

  Bruisende Hanneke, altijd borrelend van ideeën en plannen, vol vurige passie en overgave in alles wat je deed, dacht, zag, hoorde….

  Dankbaar voor je vriendschap door alle jaren heen
  Dankbaar voor de talrijke herinneringen die je achterlaat
  We gaan je erg missen, bijzondere vriendin

  Lieve Karien en familie,
  Vanuit de grond van ons hart wensen we jullie alle kracht en moed toe
  in het dragen van dit hele zware verlies van jullie geliefde Hannes

  Liesbeth Straver en Erno van Dam, Frankrijk

 32. Tonnie van Geel schreef:

  Lieve Karien, Erik en Willeke,

  Wat een groot verlies. Hanneke een krachtig en mooi mens.
  De tekeningen vol wijsheid en begrip, die ze me stuurde toen ons pap was overleden, hebben me diep geraakt.
  Voor jullie alle kracht en troost gewenst.
  Warme groet,
  Riek, Hans en Tonnie

 33. Robert Borghs schreef:

  Recht voor zijn raap en recht uit het hart, zo zou ik Hanneke (en ook Karien) willen typeren. Geen opsmuk en geen flauwekul, een mooi mens!

 34. Heleen Ronner schreef:

  Hanneke heeft veel betekend voor de jongeren in de bandjes die ze coachte. Je leerde bij haar hoe fijn het is om samen muziek te maken. De tijd bij Don’t Duck zit met een gouden randje in mijn herinneringen. Ik maakte dingen mee die ik zonder haar nooit never zou hebben beleefd, met mensen die me altijd dierbaar zullen blijven. Dankjewel lieve Hanneke en heel veel sterkte lieve Karien.

 35. Nol, Berteke en Karlijn Wagemakers schreef:

  Lieve Karien
  Jouw Hanneke blijft in onze herinnering als een
  – fijn mens
  – mede-indianenkenner
  – goeie docent band coaching
  – sympathieke huisbaas
  – gezellig drinkmaatje
  – markant figuur
  – tour de france liefhebber
  – collega tekenaar
  en nog veel meer.
  We hebben van je genoten!
  Nol, Berteke en Karlijn

 36. Els Roemer schreef:

  Lieve Hanneke, lang geleden was je een baken voor mij en Paul. Ook al zag ik je niet meer vaak, die verbondenheid tussen ons, is altijd gebleven. Je bent nu weer terug bij Paul. Mijn hart is bij jullie.

 37. Margriet Hover schreef:

  Hanneke heeft het zaadje geplant voor Rubin’s muzikale interesse en talent. Geweldig hoe zij de kinderen leerde om samen te spelen in de kinderbands. Wat hebben we genoten van de optredens. Bedankt daarvoor Hanneke. Het ga je goed aan de andere kant💕

 38. vincent kees schreef:

  Lieve Hanneke,
  Lang geleden
  Woonde ik naast jou op nr 15
  Na heel veel tekst in Wilhelmina nog even bij jou.
  Zullen we nog één keer
  Een sjekkie die jij voor me draait
  Een laatste pintje en
  Edith Piaff
  Dag Lieve Hanneke
  Je blijft een beetje bij mij
  Vincent Kees

 39. Bart van Dongen schreef:

  Dag Hanneke, de betekenis die jij voor de muziek in Eindhoven hebt gehad is moeilijk te overschatten. Een diepe buiging daarvoor! Onze ontmoetingen zijn me dierbaar, een mooi voorbeeld is het gesprek wat we hadden in Paviljoen Ongehoorde Muziek – https://youtu.be/cbBshHp8fgo

 40. Rubin van Kooijk schreef:

  Lieve Hannes,
  Ik ben je voor altijd dankbaar dat je mij zo vroeg in mijn leven het vermogen en vertrouwen hebt gegeven om mijn eigen muziek te schrijven. Dat is misschien wel het grootste kado dat ik ooit heb mogen ontvangen.
  Ik hoop dat de liederen daar in de hemel nog mooier klinken dan hier op aarde. En mochten we elkaar daar ooit weerzien, dan zou ik dolgraag nog eens met je jammen.
  Volgens mij hoor ik de engelenharpjes en trompetjes al in de verte klinken.
  Vaarwel mooi mens, ik ga je missen!
  <3

 41. Maatje Winters schreef:

  Lieve Karien, Erik en Willeke,
  Tja Hannes, ik ken geen mens die zo zichzelf was als zij.
  Veel gelachen en gespeeld met Douw nie zu. Miepen konden we ook goed samen. Wat een moeilijke tijd hebben jullie achter de rug en wat gaat er weer een zware tijd komen. Ik denk aan jullie en hoop jullie woensdag te kunnen knuffelen.
  Liefs Maatje Winters

 42. Francee schreef:

  Wat een verlies!
  Zo’n authentiek, creatief en levenslustig mens is hier niet meer.
  In de periode net voor en in het begin van jullie relatie ontmoetten we elkaar vaak in het café en daarna nog lange naborrels en – babbels bij mij thuis terwijl de jukebox zijn best deed. Regelmatig vielen we dan in slaap op de bank.
  Samen hebben we ook muziek gemaakt. Ook al was ik een klungel op mijn trekzak, jullie sleurden me mee. ‘Lili Marleen’ zal ik nooit vergeten.
  Ook op de school waar ik werkte verzorgde je een workshop, je kreeg de hele school mee en iedereen was razend enthousiast. Han ik genoot van je muziek, je tekeningen en je ‘zijn’. Jammer dat het te snel voorbij is gegaan.
  Han, een mooie reis!
  Karien, een groot verlies voor jou maar jij bent krachtig. Het gevoel van verlies zal blijven maar daarnaast ook vast weer vele, mooie dinngen die je gaat ervaren.
  Liefs Francee.

 43. Jan van Griensven schreef:

  Niet te willen worden
  maar Hanneke te zijn
  tekent haar leven.

  Zij tekent
  haar leven
  maakt kunst en muziek.

  Soms speelt zij dwars
  door alles heen.

  Ze heeft lol
  lacht en kijkt bozig om zich heen
  neemt stelling en geniet.

  Niet te willen worden
  maar gewoon Hanneke te zijn

  te kort te zijn.

 44. Louise Kneepkens-Smid schreef:

  Lieve Karten,
  Dankzij Hanneke weet ik nu voor altijd dat kaarsjes en kaartjes zijn als vuurvliegjes die het hart en het gemoed doen oplichten. Ik denk met warmte terug aan de appjes en kaarten die we uitwisselden sinds de dood van Jan. En de filmpjes, de haiku’s, boordevol creativiteit. Wat een gemis.

 45. Tante Lies en Ome Willem schreef:

  Lieve Karien,

  Gecondoleerd met het verlies van jouw lieve Hanneke. Wij hebben veel bewondering en respect hoe jullie samen deze moeilijke tijd hebben doorgemaakt.

  Wij zijn heel blij dat jullie samen nog zo vaak bij ons zijn geweest. Wij hebben en houden hier goede herinneringen aan.

  Houd jij ook de mooie herinneringen vast aan Hanneke. Wij wensen je heel veel sterkte voor nu en je verdere leven.

  Onze deur blijft altijd voor jou open voor een bezoekje om herinneringen aan Hanneke op te halen.

  Veel liefs Tante Lies en Ome Willem.

 46. Marjan Hesling en Theo van den Hurk schreef:

  Lieve Karien,

  Hanneke is niet meer. Mijn lieve stoere nichtje en ‘zusje’. Zoveel samen meegemaakt. Van kleins af aan samen opgegroeid en verweven. Vele vakanties in Luijksgestel met paardrijden en hutten bouwen. Uren spelen in onze fantasiewereld zoals Ivanhoe (Hannes) en Bartje (Hesje). Later ook reizen met Jan en Ludo in Frankrijk en Oost Duitsland.

  Samen gewoond als ‘ twee vuil Treesen’ in de ons treinstel in Waalre. Elke ochtend boterhammen met kaas en rauwe ui als ontbijt. Uren met bandjes repeteren in de bijruimte waar ik de knoppen mocht bedienen. Want iedereen deed mee ook al was je niet muzikaal.

  Later samenwonen op Mauritsstraat 13 met nachtelijke uurtjes doorzakken en muzikale omlijsting met Hannes aan de volumeknop. Uren slappe lach waarbij we elkaar maar hoefde aan te kijken en tranen over onze wangen biggelden.

  Carnaval vieren als authentieke dweilen met gordijnen uit ‘t Krabbegat. Lief en leed gedeeld. Onze band was hecht en onvoorwaardelijk. Zo ook in de laatste periode van Hannekes leven. Knuffelen en handje wrijven. Luisteren naar elkaars verhalen tot het eind. Dichtbij willen zijn. Er zijn. Dat voelde goed. Ik ga haar missen!

  Lieve Karien, ik en Theo hopen dat alle mooie herinnering aan Hanneke jou de kracht en troost geven het gemis draaglijk te maken. Wij zullen er ook voor jou onvoorwaardelijk blijven zijn.

  Liefs Hesje en Theo xxx

 47. Frans van de Goor schreef:

  Bedankt Hanneke (Hannes) dat je tijdens onze jeugd in de jaren 70, samen met mij de eerste stappen op “bandgebied” hebt gemaakt met onze groep Savannah. Samen met je broer Jan, (in aanvang) je broer Paul, Erwin en Peter hebben we samen volop geëxperimenteerd van jazz, pop, new age tot luisterlied. Die tijd was niet alleen gezellig, maar vooral vormend voor ons zoekende muzikale pubers. Zo deed zich (achteraf bezien) iets bijzonders voor: onze gezamenlijke oma, Hanneke van den Boomen, was getrouwd met Frans van de Goor (mijn opa). Achternicht en achterneef (naamgenoten) vonden elkaar (opnieuw) in een muzikaal project dat jaren stand hield. Bedankt voor je sparren en de persoonlijke (en muzikale) vorming.
  Frans van de Goor

 48. Rikie van den Hurk schreef:

  Vele ontmoetingen met Hanneke over een lange periode in ons leven. Ik heb altijd genoten van haar creatieve ,vrijzinnige geest en werk. De kunst collectie van haar vader hebben we destijds gecatalogiseerd, daardoor heb ik ook haar familie leren kennen.
  Hoe verdrietig , dat ze niet meer onder ons is. We zullen haar missen maar niet vergeten ,verhalen over haar bijzonder leven haar muziek horen en schilderkunst zien.
  Voor Karien veel liefs, sterkte en goeds.
  Rikie 🌹

 49. Frans van de Goor schreef:

  Alle nabestaanden, heel veel sterkte met het verlies van Hanneke (Hannes).

 50. Agnes de Haan schreef:

  Lieve Karien en familie ,
  Gecondoleerd met het overlijden van Hanneke.
  Veel liefs en sterkte , Agnes de Haan.

 51. Paul Koenen schreef:

  Lieve Hanneke, lieve Karien,

  Zoveel mooie jaren geschonken aan iedereen
  Het leven werd voor eenieder mooier
  Zo’n lekker klein “dwersköpke”, altijd maar strijdlustig
  Vol muziek, vol culturele en maatschappelijke onderwerpen
  Je hebt mij en met mij vele anderen aan de muziek gekregen
  Gewoon net zolang trekken tot ik eraan toegaf
  En nondeju, wat heb ik hier spijt van, nou, mooi nie
  Als mens was je zeer betrokken bij maatschappelijke problematiek
  Je stond ook altijd klaar om waar nodig de helpende hand toe te reiken
  Ook bedankt voor het lekker kunnen bakkessen

  Kortom, Hannes,
  Je was geweldig
  Ik ben blij jou gekend te hebben en ik wil je bedanken voor de geweldig fijne tijden die we met z’n allen hebben gehad.

  Karien lieve schat,
  Jou willen we ook bedanken en heel veel sterkte wensen

  Paul Koenen & Marian van den Camp

 52. Thea en Peter van den Hurk schreef:

  Lieve Hanneke
  We worden gevormd door de mensen met wie we omgaan.
  Dank voor de tijd die we samen hebben gehad de lessen in muziek,discussies en visies over de toekomst.
  Hanneke je krachtige stijd is gestreden hopenlijk heb je nu je rust gevonden.
  We dragen je mee in onze herrineringen voor altijd.
  Thea Peter

 53. Mieke van den Boomen-Willems schreef:

  Hanneke is voor mij een warm en krachtig mens in felle kleuren. In mijn herinnering zal ze dat dan ook altijd blijven. Bewonderenswaardig is de moed waarmee ze haar strijd gestreden heeft.
  In haar prachtige filmpjes kon ik dikwijls zien hoeveel pijn ze leed. Vooral in haar laatsten, de noodkreet om Jan zal me altijd bij blijven…
  Lieve Hanneke, adieu, rust zacht.
  Karien, àlle liefs, àlle sterkte. Mieke van den Boomen-Willems

 54. Lya van de Schans schreef:

  Lieve familie van Hanneke

  Wat een hartverscheurend bericht toen ik gisteren de overlijdensadvertentie van Hanneke las in de krant.
  Woorden van troost kan ik proberen te geven, maar het machteloze gevoel, zo kort na het overlijden van Jan, is nauwelijks te verwoorden.

  Dat Hanneke zich gedragen mag voelen op haar reis naar onbekende verte en dat jullie je gedragen mogen voelen door de nabijheid van de mensen om jullie heen.

  Heel veel liefdevolle kracht gewenst,
  Lya van de Schans

  Gedicht

  Praten over iemand
  Die is heengegaan,
  Vragen: ‘Hoe was zij?’ of:
  ‘Wie was die vrouw voor jou?’
  raakt diepe lagen aan in hen,
  die na een afscheid
  zonder hun geliefde
  moeten verder gaan.
  Tastend in herinnering
  groeit het wonder van verwondering
  om wat zij was, om wat zij deed.

  Wat zo gewoon was, krijgt een nieuwe klank
  en terwijl wij zoeken naar de woorden,
  klinken zachtjes de akkoorden
  van een leven met elkaar dat nu voorbij is,
  maar dat in het licht van de herinnering
  ook stil maakt van verwondering en dank.

  Uit: Klanken van herinnering (Mientje Luiken)

 55. Rieks Holtkamp schreef:

  Lieve Karien,

  Zonder de Tour de France en de tourtoto in de Bommel zou ik waarschijnlijk Hanneke nooit hebben leren kennen, noch haar talenten, noch haar humor en sociale betrokkenheid: de scherpzinnige manier waarop ze de alomtegenwoordige hypocrisie om ons heen haarscherp kon fileren. Corona en later haar ziekte heeft ons van de terrassen verdreven, maar in mijn herinnering blijft ze met ons een roseeke drinken en grappen maken. Ik zal haar missen. Maar jou hoop ik nog vaak te zien. Heel veel sterkte de komende tijd!

 56. Angelina Hoitsema -Orlando schreef:

  Mooie herinneringen aan Hanneke , de drumlessen die mijn dochter Tallulah heeft gevolgd bij Gehannes , het liedje , ;Dora wat zit oe haar goed vandaag , voor mijn moeder Dora 🙏rust zacht Hanneke en geef mijn moeder een knuffel daar ….. wij wensen de nabestaanden veel sterkte met dit gemis ! Veel liefs , fam. Orlando

 57. Mayke Muller schreef:

  Lieve karien,
  Ik heb alleen maar heerlijke herrineringen aan je lief .altijd inspirerend gedreven en altijd zichzelf. En adrem fijne gezellige ontmoetingen op het plein en daarna samen aan de slag voor de prachtige carnavals missen .veel fijne momenten altijd geïnteresseerd.en attent .zal die kleine momenten echt missen .en natuurlijk haar geweldige tekeningen.gelukkig heb ik daar een prachtige van die ik altijd zal koesteren.
  Karien hou je taai en Hanneke rust zacht
  Dikke kus

 58. Floor Hofman schreef:

  Hanneke is een van mijn belangrijkste leraressen.

  Band coaching volgen bij Gehannes, de optredens in de Wilhelmina en in Area51, alle vriendschappen die daar in zijn ontstaan, alle begeleiding die ik van Hanneke en andere coaches heb gehad, het is allemaal samen een diep fundament voor mij geweest om mijn verdere creatieve leven op te bouwen.

  Van Hanneke heb ik geleerd om écht samen muziek te maken. Dat kun je niet leren in een boek of in een workshop. Dat heb ik geleerd door de jaren heen. Om écht te luisteren naar andere muzikanten terwijl je zelf ook speelt en te ontdekken hoe je met muziek kunt communiceren met elkaar. En om bijvoorbeeld aan te voelen wanneer je een muzikaal dienende rol moet innemen of wanneer je juist kan soleren.

  Ook zag ik hoe Hanneke haar eigen pad volgde en een muzikale en artistieke “angstenloosheid” had. Altijd het experiment aangaan en met nieuwsgierigheid luisteren naar wat er gespeeld wordt. Het gaf mij het gevoel van: “zo kan het dus ook”. Hoewel ik nu niet meer zo heel veel musiceer heeft dit er wel voor gezorgd dat ik altijd leef met een basis gevoel van artistieke vrijheid en nieuwsgierigheid. Ik had dit nergens anders kunnen leren en heel vaak denk ik terug aan die tijd en voel ik me dankbaar.

  Heel veel liefs en sterkte voor Karien.

 59. Jos Kluitmans schreef:

  Mijn eerste herinneringen aan Hanneke gaan terug naar eind jaren zeventig. Ik speelde in die tijd samen met haar broer Paul in mijn eerste bandje, Sisyphus. We repeteerde bij de ouders van Paul aan de Dirck van Hornelaan waar Hanneke geregeld bij onze repetities aanwezig was. Zij speelde in die tijd samen met haar broer Jan in het bandje Tempel. Heb haar jaren later nog ooit een zanginstallatie verkocht waar een heuse galm op zat. Ze straalde van oor tot oor toen ze deze uit kwam proberen en zichzelf voor het eerst hoorde spelen met galm op haar dwarsfluit. Jaren later heeft ze mijn kinderen nog begeleid in diverse kinderworkshops bij Paraplu. De laatste jaren ben ik haar uit het oog verloren maar Hanneke zal altijd in mijn herinnering blijven als een gedreven tante die haar mannetje stond. Karien en familie, heel veel sterkte met dit grote verlies.

 60. Erik van Dijck schreef:

  Hanneke was voor mij een hele sterke vrouw, met uitgesproken meningen. Muzikaal, kunstzinnig en met een gouden hart. Eindhoven kent dankzij haar historische workshops talloze fantastische muzikanten. Die leerden via haar inspirerende en vrije manier van muziek ervaren en kwamen waar ze nu zijn.
  Ook de samenwerking binnen projecten van muzikantenvereniging Paraplu herinner ik me met zeer veel plezier.
  Lieve Karien en familie, heel veel sterkte bij het afscheid van Hanneke.

 61. Marlous Hermans schreef:

  Afscheid moeten nemen van een dierbare vriendin doet pijn maar ook opgelucht dat in alle rust er een einde is gekomen aan lijdzaam moeten leven.
  Hanneke dank voor je trouwe vriendschap en ook ik zal Karien steunen waar het kan, liefs Marlous

 62. Rogier Bruijning schreef:

  Jarenlang wekelijks mijn tekenvriendin, samen praten, tekenen in alle rust net als samen muziek luisteren en bespreken. Voelt voor mij als verdriet en een groot gemis, goede reis Hanneke en blijf aan je denken, Rogier

 63. Rogier Bruijning en Marlous Hermans schreef:

  Ziekte veroorzaakte helaas een te vroeg overlijden en dat doet ons groot verdriet, het overlijden van Hanneke ervaren we als een enorm verlies. We zullen haar blijvend herinneren net als de vele mooie momenten die we als vrienden samen hadden.
  Heel veel kracht, sterkte en alle liefde voor Karien

 64. Ine Wielders schreef:

  Er was een tijd, dat er geen week voorbij ging, dat we elkaar zagen. Maar ook de laatste jaren was er nog wel eens spontaan contact. Altijd even enthousiast, altijd dichtbij.

  Kleine herinnering heb ik ook aan de tijd, dat jij samen met Karien vader Wielders met zijn 80e verjaardag de tijd van zijn leven hebt bezorgd met muziek en zang uit de Oude Doos. Een Diner-Chantant-Dansant in het “Wiegant Huis” te Eindhoven.

  Mijn eindtune in Café Prins Hendrik was “Waiting on a friend” van de Rolling Stones. Jij ging helemaal uit je bol bij het horen van die saxofoonsolo. Hanneke hield van muziek, Hanneke was muziek.

  Zo willen wij jou blijven herinneren.

  Karien veel sterkte, ook van Jack,
  Ine

 65. Kees de Laat schreef:

  Hanneke,
  De eerste naam op de leerlingenlijst van onze klas, Pabo Eedenstraat . 1975-1978. Toen al maakte je een onuitwisbare indruk. Je leefde snel, altijd druk, vol ideeën en zo weinig tijd. Muzikaal , creatief en gedreven. Betrokken bij en geïnteresseerd in anderen . Zo zal ik je blijven herinneren . Rust zacht, Hanneke.

 66. Isa Van de Vorst & Bram Klaassen schreef:

  Lieve Hanneke,

  Bedankt voor je gezelligheid en dat je ons direct welkom liet voelen in de Mauritsstraat!

  Geschrokken van dit vreselijke nieuws willen wij jou heel veel sterkte wensen, Karien. Wat een gemis.

  Liefs,
  Isa & Bram

 67. Berdien Borgers schreef:

  Lieve Hanneke wat hebben we fijn samengewerkt en mooie projecten gemaakt en uitgevoerd, dank je wel.

 68. Paul Boel schreef:

  Lieve Karien,

  We hebben elkaar lang niet gezien maar ik heb nog wel meegemaakt hoe intens jullie liefde was. Ik ken Hanneke als een inlevende en gedreven vrouw. Ik denk dat je terug kunt kijken op een rijk leven samen met een lach en traan altijd dichtbij.
  Muziek was Hanneke haar leven en zo zullen velen op het Wilhelminaplein en omstreken haar blijven herinneren. Haar verliezen zal een enorm verlies zijn voor velen maar zéker voor jou.
  Ik wens je alle sterkte toe die je zeker kunt gebruiken.
  Liefs,

  Paul

 69. Nicht Hanneke van den Boomen uit Zwanenburg. schreef:

  Lieve Karien, Erik en Willeke,
  ik vind het bijna niet te bevatten dat na Jan nu ook Hanneke er niet meer is. Beiden waren nog op de herdenkingsdienst van onze vader Gerard van den Boomen in Amstelveen. Hanneke bracht ter afscheid, op uitdrukkelijk verzoek van Pa, mooie muziek ten gehore. En nu is ze zelf ook elders in het universum. Ik wens jullie heel veel sterkte. Tom, Michael en ikzelf zullen jullie persoonlijk
  komen condoleren op 4 mei. Lieve groet, nicht Hanneke uit Zwanenburg.

 70. Jane Cramm schreef:

  Hanneke is in mijn leven gekomen toen ik 14 jaar oud was. Als bandcoach van Don’t Duck. Wat was dat een geweldige tijd. En wat was ik later trots om naast jou mee te kunnen doen als bandbegeleider voor andere kinderbands. Ik denk daar nog altijd met heel veel warmte en plezier aan terug. Mijn grootste droom destijds was een beroemde rockster worden. Het eerste wat ik ooit wilde worden in het leven. Waardevolle lessen gekregen van jou over muziek; wat muziek is, hoe je muziek maakt, samen spelen luisteren naar elkaar en elkaar aanvoelen. Je stimuleerde creativiteit en innovatie zoals alleen jij dat kan. Het hielp me door moeilijke tijden heen. Ik worstelde in de pubertijd nogal met het leven…
  Naar mate we meer met elkaar omgingen en ik ouder werd leerde je me ook belangrijke levenslessen. Hoe leef je met elkaar in een maatschappij? Hoe sta je eigenlijk zelf in het leven? Wat vind je nu echt van de dingen die gebeuren in het leven? Van de mensen om je heen, van de dingen die zich afspelen in de maatschappij. Je leerde me om onafhankelijk te denken. Een zeer waardevolle les. Hoe kun je je eigen koers varen en leven zoals je dat zelf graag wil? We hadden ook regelmatig politieke discussies, discussies over de gezondheidszorg hier in Nederland maar ook elders in de wereld. En ook steeds weer terugkomend over je eigen rol in het geheel. Je daagde me uit om verder te komen, mezelf daarin te zijn. Je gaf me altijd veel zelfvertrouwen, moed, durf en kracht. Daar zal ik je voor altijd dankbaar voor zijn. Het is bepalend geweest voor de persoon die ik ben geworden.
  Zo dankbaar ook dat we elkaar onlangs nog een paar keer hebben gezien. Dat we weer wat intensiever contact hadden. Er was direct weer hetzelfde vertrouwde gevoel als altijd. En dit gevoel zal ik voor altijd met me meedragen.
  Fijne reis lieve Hanneke, zeer dankbaar om jou in mijn leven te hebben gehad. ❤️

 71. Karin Wiltink schreef:

  Fam.vanden Boomen heeft altijd diepe indruk op mij gemaakt. Als vriendin van Jan heb ik Hanneke ontmoet. 22 was ze toen, strijdbaar in het gezin met mannen en ging geen discussie uit de weg. Ze heeft leren discussiëren, argumenteren door haar vader Piet samen met Paul , tot in de kleine uurtjes. Ook hebben we ooit samen karnaval gevierd en speelde we enkele noten van de Bolero. In ieder cafe gratis bier en vroeg op de dag kreeg Hanneke geen noot meer uit haar bugel en was de maat vol. Mijn zoon heeft bas leren spelen bij jou in de bandcoaching. Zo bleven we elkaar op afstand toch wel volgen. Wat een dierbare herinnering heb je me gegeven om nog afscheid van je te kunnen nemen nog zo kort geleden.
  Rust zacht kleine , dappere krijger!

 72. Bert en Marga Rijnen schreef:

  Hanneke,
  Een boom van een vrouw, altijd fier in de wind,
  Stoer, creatief, muzikaal, eigenzinnig
  met altijd een duidelijke mening.
  Helaas, de laatste storm Heeft haar geveld😔
  Wat over blijft zijn de mooie herinneringen
  van dit bijzondere mens
  Rust zacht

  Bert en Mai

 73. marie-José van de Ven schreef:

  Een bijzonder mens en een bijzonder afscheid. We verliezen een kleurrijke schoonzus met een brede interesse en veel kennis. Jouw liefde voor muziek en kunst is inspirerend. Wat was je dapper tijdens het ziek zijn. Ondanks de goede zorgen van Karien was het zwaar voor je. Heel bijzonder ook dat je het leven op 26 april zo snel los kon laten. Karien had ook al gezegd dat je mocht beginnen aan je reis maar de snelheid waarmee je dat ook deed verraste ons. je deed ook dat op jouw manier. Wat was het bijzonder om daar bij aanwezig te mogen zijn.

  Dag kleurrijk mens, we gaan je missen.

 74. Lian Brok schreef:

  Een aantal jaren geleden ging ik onder coaching van Hanneke spelen in een bandje.
  Hanneke leerde me daar om mezelf nooit te vergelijken met andere muzikanten en zangers en hoe ik op mijn manier creatief kon zijn met muziek. Dat was een waardevolle les voor het leven en daardoor leerde ik ook zingen en spelen met anderen erbij, iets wat ik daarvoor niet durfde.
  Het bandje ging ter ziele, de vriendschap bleef.
  Regelmatig belde ik even aan als ik over de Mauritsstraat fietste om te kijken of ik welkom was voor een kopje thee. Dat was ik altijd.
  We deelden muziek en hadden, uiteraard, vaak discussies. En hoewel het lastig was om het niet met Hanneke eens te zijn, probeerde ik dat soms wel. Dat ging wel altijd in harmonie.
  Ik zal haar erg missen. Haar gastvrijheid, haar warmte, haar gulheid, haar trouw, haar onuitputtelijke passie voor kunst en zelfexpressie en vooral de vriendschap en de liefde die ze me gaf.
  Ik wens Karien en alle familieleden en vrienden die van haar houden heel veel sterkte.

 75. Bob Willemstein schreef:

  Lieve Hanneke,

  Stoere vrouw, niet op haar mond gevallen en samen hadden we de muziek gemeen. De vergaderingen waren altijd tof als jij erbij was en je kijk op muziek, samenspelen kon ik alleen maar bewonderen. Een paar jaar geleden ging je het wat rustiger aan doen en dan zagen we elkaar sporadisch nog eens in de Willemien. Wat jammer dat dat niet meer mogelijk is, ik kijk met een lach en een traan erg fijn terug op het samenzijn. Rust zacht ❤️

 76. Goof de Vor schreef:

  Verdrietig nieuws, maar Hanneke was wel duidelijk :”Einde oefening, maar ik blijf er positief instaan”. Met visie heeft Hanneke veel mooie dingen gebracht in beeld en geluid met een “handtekening”. Belangrijk is dat dit er allemaal is en dat het bewaard wordt door Karien. Hanneke oprecht, integer, eerlijk, uitgesproken en vooral ook een warm mens om van te houden. Een goed en mooi mens. Ze heeft veel mensen geïnspireerd, uitgedaagd en op sleeptouw genomen om bij te dragen aan cultuur (klassiek, jazz, rock, pop, carnaval etc).
  Zoals Karien het bericht stuurde “Mijn lieve Hannes is rustig aan de reis begonnen” zo is het.

Teken dit condoleanceregister

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.