Bio Sac 200: opbaren zonder koelen

De Bio Sac 200 is een nieuwe manier van opbaren zonder koelen. De methode bestaat uit twee filters die op de droge en gedesinfecteerde blote huid van de buik van de overledene gelegd worden.

Het opbaren zonder koelen

De Bio Sac 200 is een filter, bestaande uit twee hoofdbestanddelen: actieve koolstof en geïmpregneerde klei. Die adsorberen gassen en geuren, waardoor het lichaam op een natuurlijke manier geconserveerd wordt. Zodoende blijft het lichaam van de overledene op kamertemperatuur, wat natuurlijk prettig is voor de nabestaanden. Maar er zijn meer voordelen:

  • Het lichaam blijft vijf tot zeven dagen in goede conditie
  • De overledene houdt een optimaal aangezicht en geeft geen nare geuren af
  • De Bio Sac 200 is ook een volledig natuurlijke methode die naadloos aansluit bij de huidige trend van duurzame uitvaarten. 
  • Dit product is honderd procent biologisch en ecologisch.

De Bio Sac 200 is uitgebreid getest. Het is sinds begin 2018 in Nederland, maar bestaat sinds vier jaar in Spanje en wordt daar ook al regelmatig gebruikt. Inmiddels hebben er wereldwijd al 90.000 overledenen opgebaard zonder koelen met de Bio Sac 200 methode. In Nederland hebben wij in de eerste twee jaar al ruim 500 overleden mensen opgebaard zonder koelen met de Bio Sac 200. De filters moeten zo snel mogelijk na het overlijden geplaatst worden, bij voorkeur binnen zes uur. In principe kunt u er dan van uitgaan dat het lichaam op deze manier vijf tot zeven dagen in goede conditie kan blijven. 

Lees hier meer over de werking van Bio Sac 200. 

Uiteraard bieden wij ook de meer gebruikelijke manieren van opbaren zoals koeling en thanatopraxie (balseming) aan.