Mijlpalen

[av_layerslider id=’1′]

[av_layerslider id=’2′]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ extra_classes=” border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]

[av_heading heading=’Mijlpalen’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=” subheading_active=’subheading_below’ subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Vorige week heb ik met twee vrouwen, allebei in de leeftijdscategorie “veel te jong om dood te gaan”, hun naderende afscheid besproken. We hadden het over mijlpalen. Een van hen wil zo graag nog de 16e verjaardag van haar zoon meemaken, dat is haar grootste wens. Dat is voor haar een heel belangrijke mijlpaal waar ze absoluut bij aanwezig wil zijn.

De andere mevrouw vertelde dat haar 21 jarige zoon, die ook bij het gesprek aanwezig was, zo snel volwassen is geworden. De vreselijke diagnose van zijn moeder was voor hem een mokerslag geweest, een heel naar ijkpunt in zijn leven. Het overlijden van zijn moeder zal een keerpunt worden, nog maar net volwassen zal dat vast een moeilijke periode worden. Soms trekt een mijlpaal een scheidingslijn in een leven, wordt het nooit meer hetzelfde als ervoor.

In beide gezinnen zijn er opgroeiende kinderen, allemaal in een leeftijd waarin een moeder heel slecht gemist kan worden. Zij allen krijgen nu ineens een verzorgende rol, een rol die nieuw is voor hen en die de relatie tussen kind en moeder maar ook tussen de partners doet veranderen. Gelukkig kon ik bij beide gezinnen voelen dat zowel de kinderen als ook de echtgenoten heel erg konden genieten van de mooie momenten, de kleine mijlpaaltjes die in het hier en nu nog geslagen worden. Ze realiseren zich allemaal dat de tijd die hen nog rest heel waardevol is en dat ze die moeten koesteren, hoe moeilijk dat soms ook is, want over elk mooi moment ligt een zware deken, een wolk van angst en zorgen.

Vanaf nu blijf ik in regelmatig contact met deze mensen, ik zal de vrouwen, en hun gezinnen, steunen waar nodig en hen helpen bij het maken van keuzes aangaande hun naderende afscheid.
Ik hoop van ganzer harte dat ze de mijlpalen die ze willen bereiken in dit leven nog mogen meemaken en ervan kunnen genieten. Want dat zijn de herinneringen waarmee hun gezinnen straks verder kunnen als ze hun lieve moeder of echtgenote zo vreselijk moeten missen.
[/av_textblock]

[/av_one_full]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *