Een nieuwe manier van opbaren

[av_layerslider id=’1′]

[av_layerslider id=’2′]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ extra_classes=” border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]

[av_heading heading=’Een nieuwe manier van opbaren’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=” subheading_active=’subheading_below’ subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
In Nederland zijn er twee gangbare methoden om een overledene te conserveren: door middel van een koelplaat, een koelcel in een rouwcentrum en thanatopraxie, ook wel lichte balseming genoemd. Daar is nu een geheel nieuwe methode bijgekomen: de Bio Sac 200. Aanvankelijk was ik wat sceptisch, verandering wekt uiteraard weerstand op. En het leek te mooi om waar te zijn. Maar nadat ik mij meer en meer verdiept had in het product, en inmiddels begrepen had dat er (wereldwijd) al tientallen duizenden succesvolle opbaringen mee gedaan waren heb ik het product besteld.

Inmiddels heb ik er ervaring mee en ik kan niet anders zeggen als: wat een verschil! Het is al verdrietig en ellendig genoeg als een dierbare komt te overlijden. En hoe schrijnend is het soms om te zien dat iemand vast zit aan de koelplaat en er zich ijs vormt. Het is al ingrijpend genoeg om een dierbare in de kist te moeten leggen, als hij of zij bevroren is, is de ervaring nog heftiger denk ik. Allemaal dingen die ik mensen zo graag zou willen besparen. Uiteraard is de lichte balseming hiervoor een alternatief, maar niet iedereen vindt het prettig dat op een dierbare nog invasieve ingrepen worden uitgevoerd. Vaak willen mensen dat iemand vooral met rust gelaten wordt, en ik kan me dat heel goed voorstellen.

Bio Sac 200 is een heel makkelijk product in gebruik, het absorbeert de door de overledene uitgestoten gassen en vocht. Aanvankelijk leek het mij een utopie dat twee zakjes met actieve koolstof en geïmpregneerde klei ervoor konden zorgen dat het lichaam van de overledene in goede staat bewaard bleef. Maar het werkt!

De overledene blijft op kamertemperatuur, daardoor makkelijk aan te raken. Het maakt een opbaring minder koud, letterlijk maar zeker ook figuurlijk.

Ik ben blij dat ik inmiddels een hele voorraad van dit product in huis heb en ik zal het nabestaanden warm aanbevelen als het bij hun situatie past.
[/av_textblock]

[/av_one_full]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *